Malaria - Reisverslag uit Mazabuka, Zambia van Geke Jong - WaarBenJij.nu Malaria - Reisverslag uit Mazabuka, Zambia van Geke Jong - WaarBenJij.nu

Malaria

Door: Geke

Blijf op de hoogte en volg Geke

26 Mei 2005 | Zambia, Mazabuka

Het ging zo goed; ooginfectie weer genezen, lekker op vakantie geweest naar Livingstone maar toen…… toen voelde ik me een beetje ziek worden. De hele week al geen energie en ook begon ik steeds meer hoofdpijn te krijgen, spierpijn en pijn aan mijn knieën en polsen. Zal wel een griepje zijn…. Vrijdag naar Lusaka geweest en ’s avonds op stap. De volgende dag voelde ik me slecht; het zal wel een kater zijn….. maar ook toen we op het muziekfestival waren voelde ik me erg slecht, ik had zo’n ontzettende hoofdpijn, ik had het idee dat mijn hoofd uit elkaar spatten. En hoe gezellig het dus ook was, om 11 uur lag ik in mijn tentje. Heel de nacht niet geslapen want ik had erg hoge koorts en had ook braakneigingen. Op zondag zag ik er echt niet uit, ik kreeg mijn ogen amper open zo’n hoofdpijn had ik en geen paracetamol of ibuprofen leek te helpen. Ondanks dat het misschien verstandiger was dat ik in Lusaka bleef, wilde ik perse naar huis, naar mijn eigen bedje. Maar op de terugweg werd ik zieker en zieker en thuis gekomen kon ik dan ook nog maar amper op mijn benen staan. De hulptroepen meteen ingeschakeld door Fré en toen hebben ze mij naar de dokter in het ziekenhuis gebracht. Diagnose: Malaria. Een hele sloot medicijnen mee naar huis gekregen waar ik niet eens voor moest betalen omdat ik geen patiëntenfile daar had. Normaal vragen ze als ze mij (een blanke) zien de dubbele prijs en nu was het gratis!?!? Schijnbaar zag ik er wel heel beroerd uit. Gelukkig gaat het elke dag een stuk beter want ik heb me echt ziek gevoeld….. Nu ben ik nog erg moe en dit tripje naar het internetcafé is dan ook weer meer dan genoeg voor vandaag. Dus nu weet ik ook weer wat het is om malaria te hebben, geen aanrader!

• 26 Mei 2005 - 13:12

Saskia:

He Meissie,
    heel erg veel sterkte en super veel beterschap! Ik weet ongeveer hoe ziek jij je moet hebben gevoeld en dat is geen pretje. Ik hoop dat je nu snel op zult knappen.

dikke kus,
    Saskia

• 26 Mei 2005 - 20:53

Els:

Hallo lieve Geke,
    Wat moetik je nog meer toewensen dan heel veel beterschap en fijne mensen om je heen. Ik mail je nog voor meer nieuws via je eigen mailadres. tot gauw, nu maar even energie opbouwen om beter te worden. Dikke knuffel uit een 30 gr.warm \"Beek\" van Els

• 27 Mei 2005 - 14:40

Tante Tiny:

geke,ben je niet gevaccineerd tegen malaria of kan dat niet?Je zult je wel erg beroerd hebben gevoeld,gelukkig dat het nu wat beter gaat.Wij hebben op dit ogenblik Zambiaans weer denk ik.Het is nu 32 graden.Veel beterschap en tot wederhoren.

• 27 Mei 2005 - 16:59

Maritje:

heey geke,

ik zit nu in het warme griekenland ook en ik hou je site nog steeds bij maar kan niet altijd reageren maar ik wens je nu erg veel sterkte en beterschap toe en ik hoop dat je je gauw weer wat beter voelt
    groetjes marit

• 31 Mei 2005 - 09:42

Jans:

Mmmh, ik was van plan om die malariapillen dit jaar niet te slikken op vakantie, maar na dit verhaal heb ik me bedacht. Beterschap!

• 31 Mei 2005 - 16:39

Kaatje:

He Ge!
    tjeetje dat is geen pretje zeg..dan verlang je zeker wel even naar je eigen huisje met je moeder om je heen die voor je zorgt. Veel beterschap en take care of yourself. liefs kaatje