TAZARA - Reisverslag uit Zanzibar, Tanzania van Geke Jong - WaarBenJij.nu TAZARA - Reisverslag uit Zanzibar, Tanzania van Geke Jong - WaarBenJij.nu

TAZARA

Door: Geke

Blijf op de hoogte en volg Geke

09 November 2005 | Tanzania, Zanzibar

Eventjes naar Dar-es-Salaam met de trein..... bepakt met grote rugzak en een tas vol eten en drinken liftend op weg gegaan naar Kapiri Mposhi om daar op de trein te stappen. De treinreis van Zambia naar Tanzania was een ervaring om nooit te vergeten, en niet alleen vanwege het vele aantal uurtjes (46) die ik er door heb gebracht. De giraffen langs de spoorweg, de hutjes, de spelende kinderen en de levendige handel in allerlei producten zorgde ervoor dat je je niet snel verveelde. Een wandeling door de trein gaf je de nodige lichaamsbeweging en een culturele ervaring. Alles is te vinden in de trein. De geur van vis, levende kippen, groente en fruit wordt in de coupes van de 3e klasse gemengd met zweetlucht. Maar ook enkele internationale postzakken voor Hamburg en Montreal zijn te vinden.

Maar er was nog meer te vinden in de trein; dieven. Ik had wat Nederlanders leren kennen die samen met 2 Zambianen onderweg naar Zanzibar waren. Helaas waren van 1 Nederlander en 1 Zambiaan alle spullen gestolen. Weg geld, weg camera, weg papieren, weg paspoort. De Zambiaanse is zonder pardon de trein uitgezet, de Nederlander mocht blijven zitten omdat hij een vliegticket had vanuit Dar-Es-Salaam. Bij het horen van dit verhaal was ik blij dat ik alleen een probleem had gehad met de immigrationofficer vanwege een ontbrekende stempel in mijn paspoort. Dit was namelijk zo opgelost met een lieve lach en het delen van mijn Nederlandse dropjes.

In Dar-Es-Salaam in het hotel gewacht op mijn vriendinnetje Saskia die daar rond 6 uur aan zou komen met haar groep (ze is tourguide bij een Nederlandse reisorganisatie). De volgende dag zijn we met de boot naar Zanzibar vertrokken waar we aan het genieten zijn van het heerlijke eten, de lekkere biertjes en de zon. Nog 4 dagen strand voor de boeg en dan is het zover.... we gaan de kili beklimmen!!!!

• 10 November 2005 - 18:07

Hannie V.d.Wal:

Allemachtig Geke wat ben je toch allemaal aan 't doen? Geweldig en erg spannend.Geniet van je 'luie'dagen, je zult een hoop energie nodig hebben om de Kilimanjaro te beklimmen.Heel veel succes ermee en luister naar je lichaam.[hoogteziekte]

• 11 November 2005 - 17:45

Els:

Ha avonturierSTER
    Heel veel succes met het beklimmen van de Kili. Moet lukken ! Nu nog vier dagen lekker relaxen en mentaal voorbereiden, Geke maak er wat van.
    Liefs Els

• 13 November 2005 - 21:16

Ronald:

De bewuste Nederlander die bestolen was van alles wat hij nodig had op de reis is toch terug in Nederland. Het is een bijzondere ervaring om alle juiste reisdocumenten in Tanzania weer in bezit te krijgen. Je ziet: 't is gelukt. En we hebben zelfs nog drie heerlijke dagen aan de oostkust van Zanzibar gehad. Die pret hebben we ons door de douane niet af laten nemen. Brenda had er een ruim duizend kilometer lange busreis voor over (14 uur bussen.....!!)
    Leuk dat je zo over onze ontmoeting hebt geschreven. Ik wens je een top-beklimming en dat je de top mag halen.
    Tot ziens?!