inflatie - Reisverslag uit Lusaka, Zambia van Geke Jong - WaarBenJij.nu inflatie - Reisverslag uit Lusaka, Zambia van Geke Jong - WaarBenJij.nu

inflatie

Door: Geke

Blijf op de hoogte en volg Geke

16 Mei 2006 | Zambia, Lusaka

Het leven in Zambia is aan weinig veranderingen onderhevig, behalve dan dat het spontaan 40 % duurder is geworden. De koers van de zambiaanse kwacha ten opzichte van de USD is altijd rondom de 5000 kwacha geweest, momenteel duiken we net onder de 3000 kwacha.... tja, die tomaten worden nu ineens wel heel prijzig!

Aangezien het alweer enige tijd geleden is dat ik heb geschreven moet ik even diep nagaan wat ik alweer zo al gedaan heb de laatste tijd. We hebben natuurlijk koninginnedag gehad, ook dit jaar weer reuze gezellig met een “eetfestijn” bij de ambassadeur, en een after-party bij Nederlanders thuis. De volgende dag was het feest voor de kinderen en mochten wij fijn met kater gaan zaklopen, een aanrader! Vorige week was het Harvester Moon Festival, een muziekfestival dat ik vorig jaar ook heb bijgewoond maar waar ik me vrij weinig van herinner door een malaria-aanval. Dit jaar voelde ik me stukken beter en hadden we dan ook uitstekend naar ons zin, zeker toen we met z’n allen op het luchtkasteel sprongen en deze spontaan op z’n kant ging, tja, zouden we te zwaar zijn?

Wat natuurlijk niet vergeten mag worden was het bezoek van mijn vriendin Saskia aan Zambia. Ze had via internet gesolliciteerd op een functie als manager van een lodge in South Luangwa National Park. Dus kwam ze gezellig op bezoek om daar een kijkje te nemen en een korte training te krijgen in een hotel in Lusaka waarbij ze gezellig bij mij kwam logeren. Nu is weer terug naar Nederland om de bruiloft van haar broer bij te wonen maar over 3 weken is ze weer terug, jammer dat er dan 10 uur reistijd tussen ons in zit.

Dikke zoen uit het kouder wordende Zambia

• 16 Mei 2006 - 16:43

Saskia:

Of een uurtje vliegen, valt best mee :)!

• 19 Mei 2006 - 07:44

Ronald:

dan krijg je van mij 'n beetje warmte terug uit 'n herfstachtig Hillegom. Dat kan ik je geven omdat ik nog vól Zambiaanse warmte zit! Groet bekenden en tot in September!

• 24 Mei 2006 - 11:56

Bas (van Caroline):

He Geke,
    bedankt voor je snelle bericht terug. Zover en toch zo snel (blijft toch erg grappig). Fijn dat de trouwkaart aangekomen is.

Veel plezier daar en neem er 2 juni maar eentje op onze kosten (haha)
    groet

• 24 Mei 2006 - 13:31

Tante Tiny:

Dag Geke,gaat alles nog naar wens daar.Leuk om je verhaaltjes te lezen.Wordt `t daar echt kouder,wat grappig.Ik denk dat `t in Afrika altijd en overal warm is. groetjes!!!!!

Geke

tja, wie ben ik en waarom hou ik een weblog bij? Ik heb de keuze gemaakt om naar het buitenland te verhuizen, mijn familie en vrienden hebben mij uiteraard liever in Nederland om de hoek wonen.... dus dan kan ik op zijn minst toch een weblog bijhouden zodat zij mee kunnen lezen met alles wat ik mee maak?!?