Malawi - Reisverslag uit Lusaka, Zambia van Geke Jong - WaarBenJij.nu Malawi - Reisverslag uit Lusaka, Zambia van Geke Jong - WaarBenJij.nu

Malawi

Door: Geke

Blijf op de hoogte en volg Geke

03 Juni 2006 | Zambia, Lusaka

Het blijft toch altijd kriebelen, ik ben niet iemand om te lang op een plek te zitten. En dus toen Juul vroeg op donderdagavond om zaterdagochtend vroeg te vertrekken naar Malawi, zei ik ook meteen ja. Eventjes een paar dagen er tussen uit. En dus vertrokken wij zaterdagochtend in de vroege ochtend richting Malawi, tot de grens ging het erg soepel (ondanks de veeeeeele gaten in de weg) maar toen... we vroegen aan de zambiaanse kant om een algemene verzekeringskaart die in verschillende landen geldig was; helaas de vrouw die deze kaarten uitgaf was naar de kerk dus pech gehad. Wij door naar de malawiaanse kant, nee wij hoefde geen verzekering af te sluiten omdat we korter dan 7 dagen in het land verbleven. Tja, misschien een beetje dom van ons om dat te geloven want natuurlijk wordt er een spelletjes gespeeld.... we werden natuurlijk aangehouden zo'n 15 km verder op in het eerste dorp door de politie of we onze verzekeringspapieren wilde tonen. Hij wilde ons een boete geven van 80 dollar, tja dat hadden we niet maar we kregen onze papieren ook niet terug dus wat nu? In mijn beste Njanya (lokale taal) is het gelukt om terug te mogen keren naar de grens waar we zeer goed geholpen werden maar die boete stond nog steeds open.... toen uiteindelijk een tweede agent erbij kwam staan, was spontaan de boete opgeheven, rara. Dus eind goed al goed maar wel 2,5 uur verloren en dus werd de eindbestemming niet gehaald en moesten we halverwege overnachten. Niet heel erg om 's ochtends wakker te worden in je tentje op het strand van lake malawi.... De rest van de dagen niet veel gedaan, lekker een beetje geluierd en boekje gelezen. Maar wat is het daar mooi, echt geweldig. Terugweg ging zonder problemen en toen was de vakantie weer ten einde....

• 04 Juni 2006 - 13:02

Petra:

Wordt het nou nog wat met die logde??

• 05 Juni 2006 - 18:25

Rolfvandenbroek:

blij dat ze hier tenminste de grensovergangen met belgie afgeschaft hebben, maar wie weet gebeurdt dat daar ook nog eens, veel plezier nog

• 05 Juni 2006 - 18:46

Ronald:

mazzel voor Brenda en mij. Wij gaan in September met openbaar vervoer naar Lake Malawi. Hebben jullie ook in Nkhata Bay "gezeten"?

• 07 Juni 2006 - 19:40

Kaatje:

Ha die Ge, hangen de gezellige foto's al aan de muur? weer een lekkere vakantie gehad zo te horen...als rabo-mederwerker voortaan wel t advies voor een goeie verzekering ;-). Ps elastiek was weer een goeie dit jaar...liefs uit beek

• 22 Juni 2006 - 17:35

Charlotte:

hee Geke, ik vind het ontzettend jammer dat ik al bijna wegga, maar gelukkig heb ik nog wat foto's van gisteren: voetbal! kijk maar even op charlottepeters.waarbenjij.nu daar staan we weer beeldig op.. Liefs!!

• 22 Juni 2006 - 17:35

Charlotte:

• 25 Juni 2006 - 17:12

Helma Mutsaers:

Hoi Geke,
    Ben weer helemaal bij gelezen, geniet van al je avonturen.
    groeten
    Helma