Aunty Africa
Door: Geke
Blijf op de hoogte en volg Geke
06 Juli 2006 | Zambia, Lusaka
Vrijdagavond was het tijd voor oerhollands gourmetten met wat Nederlanders maar daarna was het tijd voor wat meer Afrikaans; een concert van Oliver Mutekudzi uit Zimbabwe. Iets te gezellig misschien want we waren pas rond half drie thuis waarna ik nog mijn spullen moest pakken zodat ik nog slechts 2 uur over had om te slapen want om 5 uur ging de wekker om naar Mfuwe te vertrekken. Het reisgezelschap bestond uit Petra met haar zoontje Dylan, Liisa mijn huisgenoot en Rod, een Amerikaanse jongen uit Mazabuka. Het was een lange weg met veel bochten en hobbels, zeker het laatste stuk; zo’n 120 km zandweg met nog meer hobbels en kuilen! Petra en ik hebben de andere dan ook erg doen verbazen door heerlijk te gaan liggen slapen; geen probleem; als echte Afrikanen! Tegen de avond waren we dan toch eindelijk op de plaats van bestemming; de lodge waar Saskia werkt. Een nieuwe lodge, nog half in aanbouw maar met veel potentie, vlak bij South Luangwa National Park.
Zondagochtend heerlijk uitgeslapen (tot 8 uur) en ’s ochtends bij het zwembad gelegen. Waar wij niet op gerekend hadden was dat het wel eens warm zou kunnen zijn, dus in onze bagage waren alleen dikke fleecetruien te vinden en geen hempjes en korte broeken, zweten geblazen dus! ’s Middags een eigen gamedrive gedaan, ’s avonds een nightdrive met een organisatie en ook de volgende ochtend weer zelf een drive gedaan. Hoewel we niet hele bijzondere dingen hebben gezien, blijft het toch altijd genieten waarbij natuurlijk veel gelachen wordt. Maar de statement van deze vakantie was toch “so sorry”. Op de eerste dag zagen wij namelijk een zebra die was aangevallen door een leeuw en diepe vleeswonden op zijn billen had. Hoewel dit natuurlijk de natuur is had ik medelijden met deze zebra en aangezien je in Zambia overal sorry op zegt, zelfs als iemand anders zelf iets stoms doet waar jij niks aan kan doen, zei ik spontaan “zebra, I’m so sorry”..... Dinsdag was het weer tijd om terug te rijden en dit maal kroop ik achter het stuur op het slechte zandpad; dit maal geen 2 uur en 40 minuten maar slechts 2 uur, gewoon gas geven.... jammer dat het daarna nog 6,5 uur rijden is.
Nu weer thuis en aan het werk. Deze week erg druk op het werk maar een lekker korte week dus dat maakt veel goed. Geniet van het mooie weer in Nederland!!!
06 Juli 2006 - 16:18
Ronald:
Ik jaloers?? Welnee........
Zambia: the place to be!
06 Juli 2006 - 17:28
Karlijn:
Hey Ge, weer een gezellige vakantie achter de rug zo te lezen! Proficiat met Elise!
Ps. heb een appartement in Beek hehe eindelijk... ;-)
Stuur je snel weer een mail! xxx k-tje
10 Juli 2006 - 13:40
Charlotte:
hee Geke, gelukkig is het hier in Nederland hartstikke warm.. dat is wel ff anders dan Afrika waar de zon niet schijnt.. Ben langzaam een beetje aan het landen, maar vind het nog niet makkelijk Nederland helemaal te accepteren. Ben wel blij dat ik terug ben, vakantie vieren.. Werkze en we spreken elkaar snel!!!
kus Charlotte
PS En natuurlijk heel erg gefeliciteerd met Eline, maar dat wist ik lekker al. Hoe is het nu met haar? En met Marjolein? -
10 Juli 2006 - 13:41
Charlotte:
sorry tikfoutje: Elise... -
11 Juli 2006 - 10:59
Jans:
Ha Gé, Proficiat met je nichtje Elise! Zo te lezen loopt alles daar op rolletjes... Hier ook alles goed. Heb heel hard gewerkt de laatste weken, maar nu eindelijk vakantie. Blijf deze zomer lekker in Nederland om te werken en hoop begin januari in het vliegtuig te zitten naar Azië! Liefs, Jans. -
20 Juli 2006 - 16:28
Tante Tiny:
hallo Geke van harte gefeliciteerd met je piep kleine nichtje. Wel jammer dat je ze niet even kunt zien maar dat komt vast nog wel `n keer.Ik denk dat `t weer hier net zo warm is als bij jou in afrika.Afgelopen maandag zijn ome ad en ik vol goede moed aan de 4daagse van nijmegen begonnen.Door de warmte van ongeveer 33 graden en geen zuchtje wind zijn heel veel mensen in de problemen gekomen,en er zijn er zelfs twee overleden.Het evenement is daarna helemaal afgelast,wat wij `n goede beslissing vinden met deze hitte.Zo zie je maar weer dat er in nederland ook bijzodere dingen gebeuren -
27 Juli 2006 - 12:25
Els:
Heeft wel even geduurd voor ik je feliciteer, i'm so sorry, maar alsnog Geke VAN HARTE, met je nichtje Elise. Tot gauw weer. Els