Mieren gevaarlijker dan krokodillen? - Reisverslag uit Lusaka, Zambia van Geke Jong - WaarBenJij.nu Mieren gevaarlijker dan krokodillen? - Reisverslag uit Lusaka, Zambia van Geke Jong - WaarBenJij.nu

Mieren gevaarlijker dan krokodillen?

Door: Geke

Blijf op de hoogte en volg Geke

06 Juni 2008 | Zambia, Lusaka

Kafue National Park

Alweer een paar weken terug in Zambia en dus tijd voor wat actie! Kafue National Park dit maal, een van mijn favoriete parken in het land. Helaas hebben ze Mukambi Campsite gesloten (bekend van de RTL 4 serie ‘van Amstelveen naar Afrika’ op zondagavond) dus op zoek naar een ander kamp. Diverse kampen in het noorden van Kafue National Park zijn in handen van Wilderness Safaries, ik dus naar hun bellen. Uiteraard konden we kamperen op Lufupa camp, geen probleem, vooraf kon ik alles betalen op hun kantoor. Ik dus de volgende dag in de auto gesprongen tijdens mijn lunch pauze, een ritje van ongeveer 40 minuten, ze zitten een aardig eindje buiten de stad. Gelukkig was de dame er niet bij wie ik telefonisch alles had gereserveerd, wat bleek namelijk; Lufupa campsite was gesloten wegens constructie werkzaamheden....

Een paar dagen later vertrokken we met 2 auto’s en 9 man naar Kafwala Camp, een klein uurtje rijden van Lufupa Camp, in het noorden van Kafue National Park. Deze campsite was gelukkig wel geopend en bleek een schitterend plek te zijn. Geen luxe als restaurant of bar maar enorme luxe door de eenheid met de natuur. De tenten konden we bij de rivier op zetten. Bij de vraag of er regelmatig krokodillen en hippo’s werden gezien werd met een lach geantwoord dat die niks doen.... De volgende avond komt dezelfde jongen naar ons toe nadat bleek dat een mierenkolonie het op ons wc-huisje had voorzien: ‘When the ants come to attack you, please leave everything behind and hide in the chalets’ (wanneer de mieren jullie aan komen vallen, laat alles achter en ga schuilen in een chalet).......tja, de gevaren van de bush zijn niet voorspelbaar!

• 06 Juni 2008 - 16:54

Els En Jan:

Weer zo'n leuk verhaal. Dat was zeker volop genieten van de natuur in het Kafwala Camp.Fijn dat het zo goed met je gaat. We kijken weer uit naar je volgend avontuur.
    Hartelijke groetjes.

• 07 Juni 2008 - 08:49

Saskia:

Wat grappig, dat had ik ook weer niet verwacht. Waarom is de campsite bij Mukambi gesloten?

Geke

tja, wie ben ik en waarom hou ik een weblog bij? Ik heb de keuze gemaakt om naar het buitenland te verhuizen, mijn familie en vrienden hebben mij uiteraard liever in Nederland om de hoek wonen.... dus dan kan ik op zijn minst toch een weblog bijhouden zodat zij mee kunnen lezen met alles wat ik mee maak?!?